A KÉZ-MŰ-HELY csapata sikerrel szerepelt a XVIII. KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPI TEXTILFESZTIVÁLON!

Az elmúlt hétvége igazi ünnep volt: Békéscsabán megrendezésre került a XVIII. KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPI TEXTILFESZTIVÁL és a hozzá kapcsolódó pályázati kiállítás (ami 4 héten keresztül látogatható a Könyvtárban és a Munkácsy Múzeumban).

A szervező Békés Megyei Népművészeti Egyesület példaértékű összetartással egy csodálatos konferenciát szervezett: érdekes előadások, nem mindennapi program (pl. koreai est és ételkóstoló), külön megható volt a figyelmesség a résztevők részére: az egyesületi tagok által készített köszöntő- és búcsúajándékok.

A pályázat kiírása után nem sokkal a Kéz-Mű-Helyben működő hímző szakkörünkben Nemes Viola felvetetésére született meg az ötlet, hogy pályázzunk. Viola profi projektmenedzserként végig kézben tartotta a folyamatot. A nem könnyű drávaszögi hímzéssel oktatónk, Beszprémy Kata ismeretetett meg minket, szakmai hozzáértésével irányt mutatott és támogatott bennünket. Sok kényszerű online megbeszélés után, a személyes találkozásokkor indult el igazán az alkotói folyamat és januárra elkészült a drávaszögi hímzéssel díszített kapszulagardrób, kiegészítőkkel. Nagyon szép élmény volt részt venni ebben a folyamatban, tagja lenni egy inspiráló, elfogadó közösségnek. Alkotásaink elismerésre kerültek, kiemelt első díjjal jutalmazták a munkánkat.

A csapattagok:

Katalin Beszprémy, Viola Nemes, Jeszenői Petra, Erzsébet Varga, Búz Éva, Krisztina Marton-Horvath, Smercsek Katalin, Dukat Judit, Laura Neisz, Edit Kondicsné Bató Szilvia Parkinson Reszegi Gabriella, Orszag Anna

A táskákat My Louise varrta készre, varrás Edit Kondicsné Bató és Szőkéné Kántor Anna munkái.

Azt hiszem sokáig leszünk a fesztivál hatása alatt. Nagy öröm volt találkozni a sok kedves ismerőssel-baráttal, új ismerősöket szerezni, beszélgetni, együtt tölteni ezt az ünnepi hétvégét.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük