Alapozó gyöngyfűző tanfolyam

Oktató: Nagy Gyöngyi, Gránátalma díjas népi iparművész

Időtartama: 4 alkalom

Tanfolyam kezdete: 2021. november 22.

Tanfolyami órák: 2021. november 22., december 6., január 10., január 24.

Tanfolyami időpont: délelőtt 10:00-13:00

Négy alkalmas rövid tanfolyami képzést kínálok azoknak az alkotni vágyóknak, akik a gyöngyfűzés alapjaival szeretnének megismerkedni, és alkalmas számukra a hétfő délelőtti időpont.
Minden alkalommal készítünk egy új, hordható ékszert, és menet közben megismerkedünk az alapanyagokkal, eszközökkel, technikákkal, minta olvasással, rajzolással. Mivel a négy alkalom egymásra épül, lehetőleg azok jelentkezzenek, akik mindegyiken részt tudnak venni.

Témák:
1. alkalom: Virágos gyöngyszalag karkötő készül legalább 3 szín felhasználásával. Megismerkedünk a gyöngyfűzők által általánosan használt alapanyagokkal, gyakori gyöngy típusokkal és kellékekkel.
2. alkalom: Gyöngyszalag karkötő vagy nyakpánt készül szalmagyönggyel kombinálva. Gyakoroljuk a minta olvasást és rajzolást. Megismerkedünk a speciális gyöngy alapanyagokkal.
3. alkalom: Gyöngyszövött könyvjelző készül. Megismerjük a gyöngyszövés technikájának alapjait, a használatos eszközeit és a technika speciális jellemzőit.
4. alkalom: Karkötőt tervezünk gyöngyszövés technikához. Legalább 3 színnel megtervezzük a mintát, hozzá az ék alakú záródást, majd elkészítjük a szövést.

Foglalkozások díja: 20 000 Ft / 4 alkalom

A díj egy összegben fizetendő az első tanfolyami napon. A programba menet közben (egy-egy alkalomra) nincs lehetőség bekapcsolódni. Hiányzás esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni. Minimum 3 fő, maximum 8 fővel indul a képzés.
A részvételi díj tartalmazza az alapanyagot, és a munkához szükséges eszközöket.

Jelentkezés: gyongyi.nagy111@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2021.11.18.

1. alkalom
2. alkalom
3. alkalom
4. alkalom

dátum

2021 nov 22
Expired!

időpont

10:00 - 13:00

Helyszín

Kéz-mű-hely
1121 Budapest, Márvány utca 31.

Szervező

Nagy Gyöngyi
Email
gyongyi.nagy111@gmail.com