Ismét egy új mesterség a KÉZ-MŰ-HELY-ben! Kákafonás Kiss Tünde népi iparművésszel!

A káka egy nagyon különleges, hazánkban is megtalálható természetes alapanyag. Ez a sásfélékhez tartozó vízinövény árterekben, mocsaras, vizes helyeken fordul elő csoportosan. Felhasználása nagyon sokrétű, az egészen finom ékszertől a robosztus kosárig sok minden fonható belőle.

Szeretettel hívlak, hogy fonjunk együtt új élményeket!

Üveg befonása kákával

Van egy szép formás üveged, amit szívesen újra hasznosítanál? Gyere és fonjuk körbe kákával. Az így elkészített üveget használhatod mécsestartónak, fűszeres üvegnek vagy akár vázának is.

A részvételhez semmiféle előképzettség nem szükséges! A foglalkozás során a te tempódban lépésről lépésre fogunk haladni. Különböző fonásokat alkalmazva a végeredmény egy saját készítésű egyedi fonott üveg lesz.

A workshop során nemcsak új kézműves technikákat fogok neked megtanítani, hanem sok ismeretet adok át az alapanyag használatával, gyűjtésével, tárolásával kapcsolatban is. Így későbbiekben is fogod tudni hasznosítani a megszerzett tudásod.

Az alapanyagokat és az eszközöket természetesen én fogom biztosítani a foglalkozáshoz mely időtartama kb 4 óra. Ha nem tudsz üveget hozni, kérlek jelezd felém és adok azt is.

Kiscsoportban (maximum 6 fő) fogunk dolgozni, így tudom biztosítani, hogy mindenkire maximálisan oda tudjak figyelni.

Foglalkozás díja: 9000 Ft, mely minden költséget tartalmaz.

Dátum:

2023. október 26

Időpont:

14.00 – 18.00

Helyszín:

Kéz-mű-hely

1121 Budapest, Márvány utca 31.

Szervező:

Kiss Tünde, gyékényfonó népi iparművész